Corona maatregelen

04 oktober 2021

Vanaf 25 september kan er weer meer in Nederland. De 1.5 meterregel mag los gelaten worden. Maar om de verspreiding van het virus verder te beperken en de zorg toegankelijk te houden zijn nog wel een aantal voorwaarden van toepassing. Zo is voor het gebruik maken van de horeca binnen een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties.

Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine. Vanaf 25 september 2021 mogen clubhuizen, sportkantines en buitenterrassen op sportlocaties open onder de volgende voorwaarden / adviezen:

  • De horeca in clubhuis en sportkantine dient om 00.00 uur gesloten te worden.
  • Bij ‘verblijven in de horeca van een vereniging, tennis- of padelcentrum’ geldt dat er een coronatoegangsbewijs verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder.
  • Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd (vanaf die leeftijd mag gevraagd worden naar het ID)
  • Voor het gebruik van het terras buiten geldt deze verplichting niet.
  • Voor het bestellen en afhalen van eten en drinken in het clubhuis of de sportkantine is een coronatoegangsbewijs ook niet verplicht.
  • In geval van ‘doorloop’ naar bijvoorbeeld toilet/kleedkamers is tevens geen coronatoegangsbewijs nodig als deze via een van de horeca afgescheiden gedeelte te bereiken zijn.
  • Er geldt geen maximaal aantal bezoekers.
  • Het advies is nog steeds om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, geef elkaar de ruimte.
  • Het coronatoegangsbewijs voor horeca binnen is verplicht, ook als binnen de 1.5 meter afstand gehandhaafd wordt.

Wij begrijpen dat het uitvoeren van de bovenstaande maatregelen binnen de vereniging in de praktijk niet gemakkelijk is. Het laatste wat wij willen is dat men als ‘handhaver’ moet optreden naar mede clubleden. Om toch invulling te geven aan de geldende maatregelen, vragen wij jullie met klem om hierin je eigen verantwoordelijkheid te nemen en je mede clublid (-leden) niet onnodig voor het blok te zetten; we hebben ons nu eenmaal aan de regels te houden. Als bestuur zijn wij gehouden aan het naleven van de geldende maatregelen al dan niet op straffe van een boete en/of sluiting van de kantine. Het bestuur behoudt zich dan ook het recht voor om eventuele verdere stappen te ondernemen indien de situatie hierom vraagt.

Het bestuur

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 180 551 698

Address

Schepenstraat 7A
2931 GP Krimpen aan de Lek

KVK-nummer

40341860