Corona update TVKL

22 april 2020

Beste TVKL-ers,

Heel Nederland en ook de sportwereld blijft in de greep van het coronavirus. We houden ons aan de regels en zien dat het effect heeft. Om grip te houden op de verspreiding van het virus en de belasting van de zorg worden de meeste maatregelen verlengd en een aantal versoepeld. Daar houden we ons aan, wij volgen hierin de adviezen/richtlijnen van de KNLTB. Gezondheid staat voorop.

Dinsdagavond keken ruim 7,8 miljoen Nederlanders naar de persconferentie van premier Rutte, grote kans dat u van de aangekondigde versoepeling van de Coronamaatregelen al op de hoogte bent. De gehoopte versoepeling voor onze vereniging/sport kwam er wel, echter, heeft deze versoepeling alleen betrekking op de jeugd: de jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf 29 april. Daar zijn wij blij mee!

Bij het sporten voor jeugd in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar blijft de 1.5 meter afstand van toepassing, voor jeugd t/m 12 jaar niet. De overige maatregelen zijn verlengd t/m 20 mei. Dat betekent dat verenigingen beperkt open mogen voor tennissen, padellen en lesgeven aan jeugd t/m 18 jaar. De voorjaarscompetitie wordt verplaatst naar het najaar en de KNLTB maakt scenario’s en toolkits voor het sporten in de 1.5 meter samenleving.

Voor senioren geldt dus helaas nog dat tot en met 20 mei tennissen en trainen niet mogelijk is.

Competitie
De verlengde maatregelen t/m 20 mei en de uitspraken van Rutte met betrekking tot langzaam versoepelen hebben gevolgen voor de competitie. Dit betekent dat de Voorjaarscompetitie (VJC) en de Kia Tenniskids competitie niet kunnen starten in het weekend van 9/10 mei en ook een startdatum voor de zomer niet realistisch is. In de optimale vorm waarin we de competitie graag willen ervaren zit de Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie er voorlopig niet in. Ook niet als de maatregelen steeds iets soepeler worden en we gefaseerd weer stap voor stap meer mogen tennissen op het park.

Daarom heeft de KNLTB besloten de VJC en de Tenniskids competitie te verplaatsen naar het najaar, waarmee we hopelijk recht kunnen doen aan de ons zo bekende en geliefde competitiesfeer. De competitie is het hoogtepunt van tennisseizoen voor veel tennissers en verenigingen, want het clubleven bloeit daardoor op. Daarnaast is het voor veel spelers belangrijk voor hun sociale contacten en is het een bron van inkomsten voor de vereniging. Maar ook hier geldt, we moeten afwachten en hopen dat de maatregelen het tegen die tijd toe laten zo’n omvangrijke competitie te spelen.

Meer informatie over het verplaatsen van de competities volgt deze week. De details over de inschrijvingen  voor de competities in het najaar volgen uiterlijk half mei. Denk dan aan definitieve speeldata, opgave van teams, ploegrechten, inschrijfgelden etc. 

Open Park Toernooi
Het verlengen van de maatregelen en het gefaseerd weer gaan tennissen heeft ook invloed op de toernooien. Vooralsnog is besloten om alle toernooien t/m 14 juni te annuleren. Dit betekent voor onze vereniging dat het Open Park toernooi niet in juni wordt georganiseerd. Het bestuur en de toernooicommissie hebben overleg over mogelijke alternatieven.

Ondertussen is de KNLTB al wel bezig met een stappenplan hoe we langzaam kunnen opstarten met toernooien in de 1.5 meter samenleving, bijvoorbeeld eerst een dagtoernooi (enkelspel). Lees meer over de voorbereidingen van de KNLTB op sporten in de 1.5 meter samenleving in dit artikel.

Voor meer informatie, zie de website van de rijksoverheid, het RIVM en de KNLTB.

Wij wensen de jeugd veel spelplezier!

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]l

Telefoon

+31 180 551 698

Address

Schepenstraat 7A
2931 GP Krimpen aan de Lek