In Memoriam

09 mei 2020


Op 27 april 2020 overleed John de Haas

John de Haas is een begrip binnen TVKL. Hulpvaardig, zéér sociaal en altijd in voor een geintje. John was al vanaf eind jaren ’90 lid van de baancommissie. In die periode werkte hij samen met Han v.d. Weide en onderhield hij de gravelbanen.  

Een ernstig auto-ongeluk leverde ernstige en blijvende schade op voor John en zijn vrouw Kitty. Hun beider voorbeeldige doorzettingsvermogen heeft ervoor gezorgd dat ze zich met de nodige aanpassingen konden redden.  

Bij de damescompetitie zorgde John er altijd voor dat hij tijdig de banen netjes en speelklaar had. Als waardering ontving hij dan veelal een versnapering van de dames, die hun competitiedag steevast begonnen met “koffie mét”. John genoot van de waardering én de versnapering. Op zijn tractor was hij “king of the road”.  

John was een buitenmens en vond zijn werk binnen TVKL fantastisch. Zelfs toen hij zelf niet meer kon tennissen blééf hij zich inzetten voor de baancommissie. Ongelofelijk.

John hield van filmen. Het vervangen van de gravelbanen door de kunstgrasbanen in 2003 werd door hem uitgebreid gefilmd, compleet met zijn begeleidende interviews. Hij vroeg alle werkers de oren van de kop, en filmde…

Met de komst van de kunstgrasbanen werd het onderhoud aanmerkelijk lichter ten opzichte van de gravelbanen. In die beginperiode overleed Han v.d. Weide en kwam John er veelal alleen voor te staan. Pier de Vries heeft toen náást zijn al vele werk binnen TVKL (voorzitter én technische commissie) hem zoveel mogelijk ondersteund.

Uiteindelijk waren de vele werkzaamheden toch een te grote belasting voor beide heren, zodat eind 2018 werd gezocht naar meer ondersteuning en een betere werkverdeling. De baancommissie werd uitgebreid met Willem Smits, Leo Sleeuwenhoek en Maks Bouma. De werkzaamheden werden daarna beter verdeeld. John vormde met Maks een team op de dinsdagochtend, en Willem met Leo een team op de vrijdagochtend. Dit werkte voortreffelijk, en John bloeide weer helemaal op. Samenwerken was “zijn ding”.  

Oók verzamelde John alle papieren en kartonnen verpakkingsmateriaal van de voorraden van TVKL, voor het goede doel.  

Hij vertelde trots over zijn familie, zijn vakanties naar Kos, zijn kleinzoon die hij ook wel eens mee liet rijden op de tractor, zijn verleden waarin hij ook acteerde als figurant tijdens TV-opnames. Hij hield van muziek, en had dan ook altijd zijn “oortjes” in.  

De laatste tijd was bijzonder zwaar voor het gezin met John. John was al zwaar ziek en werd intensief behandeld voor longproblemen. Dit hield in: ziekenhuis in, ziekenhuis uit en de daarbij behorende behandelingen. Zweven tussen hoop en vrees. Onmenselijk spannend.  

Tot het laatst was John een optimist en probeerde hij er binnen de mogelijkheden er het beste van te maken. Helaas werd de Corona-besmetting hem fataal.  

Met dankbaarheid koesteren wij de herinneringen aan John. We zullen hem missen.    

Namens TVKL, Maks Bouma                    

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 180 551 698

Address

Schepenstraat 7A
2931 GP Krimpen aan de Lek