Versoepelingen maatregelen per 1 juli

29 juni 2020

Beste TVKL-er,

Terwijl wij deze email opstellen, daalt het besef in dat dit wel eens voorlopig de laatste ‘formele’ berichtgeving kan zijn omtrent (de versoepeling van) de Coronamaatregelen. Tegelijkertijd realiseren wij ons dat de afgelopen drie en halve maand surrealistisch zijn geweest waarin wij allen in onze bewegingsvrijheid zijn beperkt en dat één van onze leden mede vanwege het Covid-19 virus niet meer in ons midden is. Laten we hopen dat we dit niet meer hoeven mee te maken.
Aan de andere kant spreken wij ook onze dank uit aan iedereen voor het opvolgen/naleven van de richtlijnen waardoor de sport tennis voor de jeugd vanaf 29 april en voor volwassenen vanaf 11 mei weer beoefend kon worden. Zonder jullie medewerking had dit voor de vereniging namelijk niet gewerkt.

Oprecht bedankt daarvoor!

Dit brengt ons tot de (voorlopig) laatste berichtgeving ten aanzien van de versoepeling van de Coronamaatregelen per 1 juli en wat dit voor de vereniging betekent. De twee belangrijkste versoepelingen hebben we onderstaand verder beschreven. Alle hygiënemaatregelen en social distancing (1,5 meter afstand) zijn en blijven nog steeds van kracht. Uitzondering hierop is de jeugd tot en met 18 jaar, voor hen geldt de 1,5 meter regel niet meer. Verder blijft gelden dat als jezelf of iemand uit je huishouden Corona gerelateerde gezondheidsklachten heeft, blijf thuis, laat je testen en/of neem contact op met de GGD of je huisarts.

Publiek
Toeschouwers zijn weer welkom op het park. De enige regel die hierbij blijft gelden is de 1,5 meter regel. De kantine is wel open (zie verder), maar de bedoeling is nadrukkelijk om zoveel mogelijk buiten te blijven.

Sportkantines
Per 1 juli mag de kantine ook weer open. Over drie weken begint de zomervakantie. De kantinedienstregeling zal vanaf 1 september weer van toepassing worden. Om de risico’s toch zoveel mogelijk willen beperken, willen we in de tussentijd het gebruik van de kantine onder de volgende voorwaarden mogelijk maken:

  • Beperk het aantal personen in de kantine tot een minimum; wacht desnoods even buiten. Er mag slechts 1 persoon tegelijk achter de bar
  • Voordat je de bar betreedt en drankjes pakt, desinfecteer je je handen met de spray die op de bar staat
  • Pas daarna pak je je bestelling en reken je af.
  • Neem je bestelling mee naar buiten en drink daar je drankje.
  • Ruim je glaswerk en lege flesjes op, zodat niet iemand anders aan jouw glas of lege verpakking hoeft te zitten. Je glas afwassen en terugzetten hoort daar ook bij!
  • Op het terras blijft de 1,5 meter regel van toepassing

Spelen
Digitaal afhangen blijft voorlopig op advies van de KNLTB. Ondanks dat dit ietwat afbreuk doet van de aanloop en gezelligheid op de vereniging, houden we hier voorlopig nog aan vast. Momenteel zijn er blokken van 50 minuten, dit wordt veranderd in blokken van een uur. Daarnaast hoeft er geen verplicht uur meer tussen het reserveren van banen te zitten. Dit betekent dat je eventueel twee banen achter elkaar mag reserveren. Houdt hierbij wel rekening met andere leden, zodat iedereen de kans krijgt om te tennissen.

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben op de baan. Tijdens trainingen en in het spel bij wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dus in een rally bij een dubbel geldt de 1.5 meter afstand niet, maar een high five en handen schudden doen we nog even niet. Voorafgaand en na afloop van het tennissen dienen spelers van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines, clubhuizen en terrassen.

Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Buiten mogen maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn (exclusief spelers/trainers op de baan).

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 180 551 698

Address

Schepenstraat 7A
2931 GP Krimpen aan de Lek