T.V.K.L.

Tennis Vereniging Krimpen aan de Lek
 
Tennissen bij TVKL, goedkoper dan u denkt, Leuk om te doen
  • de club heeft mooie kunstgras all-weather banen
  • Tennissen kun je er 365 dagen per jaar, de hele dag door en tot 's avonds laat
  • Aan wedstrijden meedoen mag en lessen kan, maar moet allemaal niet
  • veel leden komen gewoon om vrij te tennissen en daarna nog wat te drinken, te kijken en te kletsen
  • Voor de een is tennis een serieuze sport, voor de meeste een recreatieve bezigheid
  • Tennissen is, met enige oefening aan het begin, trouwens goed te leren
  • Bij TVKL staat plezier, lol maken en gezelligheid voorop. En niet of je goed ben
Historie
Het zal begin 1969 geweest zijn toen Mevr. van de Velde en Mevr. Postma uit de Paulus Potterstraat besloten tot de oprichting van een tennisclub. De eerste stap was een advertentie in "De Havenloods", waarin opgeroepen werd tot aanmelding bij beide dames als eventueel lid.
 
Veel aanmeldingen werden niet verwacht uit het "boerendurpje" Krimpen aan de Lek, maar er kwamen maar liefst 123 enthousiaste lieden opdraven. Een paar weken later ging Mevr. Postma op haar snelle brommertje naar allen die zich opgegeven hadden om Fl. 10,- inschrijfgeld te vragen als dekking voor eventuele kosten.
 
De eerste vergadering werd gehouden op 2 mei 1969 in zaal Schippers, met een voorlopig bestuur dat bestond uit: de heer van der Velde (voorzitter), de heer L.J. de Jong (secretaris), Mevr. N. Postma van der Horst (penningmeester), mevr. L. de Vos-Janssen en de heer E. Smit.
 
Na 2 lange jaren, in februari 1971, kwam de toestemming van Gedeputeerde Staten voor het inmiddels door B en W en de gemeenteraad goedgekeurde plan van de aanleg van 2 tennisbanen. Nu kwam men voor het volgende probleem te staan: er was namelijk geen geld voor een clubhuis.
 
Gelukkig wilde de gemeente de vereniging een bestaande noodwoning ter beschikking stellen die echter wel zelf op de plaats van bestemming moest worden gebracht. Dit was natuurlijk een heel karwei maar in de weekends ging een stel enthousiastelingen hard aan het werk met de afbraak en opbouw. Er werd gezaagd, geverfd, geschreeuwd en op duimen geslagen maar ondertussen vorderde het werk gestadig. Dit moest ook wel want het clubhuis moest klaar zijn als de banen geopend werden. En op 29 mei 1971, de dag van de opening van de banen, stond het clubhuis ter beschikking van de leden.
 
Op deze feestelijke dag hees mevr. Postma samen met toenmalige voorzitter de heer Smit de door mevr. Postma gecreƫerde vlag in aanwezigheid van vele autoriteiten en belangstellenden. hierna werd een openingswedstrijd gespeeld door 4 heren van de tennisclub uit Krimpen aan den IJssel. Men kon haast niet wachten tot deze partij beƫindigd werd maar toen het dan zover was werden de banen bestormd en vlogen de eerste ballen over het net en........over de afrastering in de sloot. Door het zien van al dit getennist werden steeds meer mensen enthousiast voor de tennissport en het ledenaantal steeg tot ongeveer 175. Toen moest er een ledenstop ingevoerd worden omdat anders de tennisbaan overbevolkt zou raken. Er kwam een wachtlijst en nu kunnen ook deze mensen aangenomen worden want eind november kwam de toestemming van G.S. voor de aanleg van de derde baan. De vereniging hoopt dat dit voorjaar met de aanleg begonnen zal worden zodat nog meer al dan niet enthousiaste lieden kunnen tennissen
 
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 180 551 698

Adres

Schepenstraat 7A
2931 GP Krimpen aan de Lek

KVK-nummer

40341860